Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2017-06-05

Grön Flagg

Vårgårda har nu två Grön Flagg förskolor - Algutstorps förskola och Kesbergs förskola.

Arbete med Grön Flagg är ett gott exempel på miljö- och hållbarhetsarbete i kommunen och är i linje med kommunens fokusområde hållbar miljö i visionen. Förhoppningen
är att andra skolor och förskolor ska inspireras och påbörja sin Grön Flaggresa. Miljö- och hållbarhetsarbete sker i dag verksamheterna på många sätt. Grön Flagg är ett verktyg till att förbättra arbetet och ger möjlighet att visa upp det goda arbete som görs.

Att få Grön Flagg innebär att verksamheterna har följt Håll Sverige Rents program och integrerat  miljö-hållbarhetsfrågorna i verksamheten. Personal och barn är mycket engagerade och positiva till arbetet.

Under höst- och vårterminen har förskolorna arbetat med sina respektive utvecklingsområden. Alugtstorp har arbetat med närmiljö, avfallssortering, samt rörelse
och rytmik. Kesberg har arbetat med skräpplockardagarna, upptäck naturen nära och allemansrätten. Algutstoprs förskolaPDF fick sin rapport godkänd den 2 maj och Kesbergs ÄventyrsförskolaPDF var godkända den 19 maj.

Mer information om Grön Flagglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons