Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2017-12-19
Idéskiss för grönområden Klockarebolet

Foto: Idéskiss Vårgårda bostäder grönområde

Ekonomiskt stöd för stort grönområde på Klockarebolet

Vårgårda Bostäder AB har beviljats ekonomiskt stöd från Boverket för ett stort projekt med att skapa en park av grönområdet inne på Klockarebolets bostadsområde. En mycket positiv nyhet och julklapp från Boverket till Vårgårda!

Vårgårda bostäder AB har beviljats stöd på 3,2 miljoner för att utveckla Klockarebolets bostadsområde. Stödet kommer lämpligt i tid då arbetet med det stora om- och tillbyggnadsprojektet på Backgårdsgatan 1 startar efter nyårshelgen.

– Det är mycket betydelsefullt för vårt arbete med att skapa rena, snygga och trygga boendemiljöer här i Vårgårda. Självklart är vi mycket glada för denna julklapp som innebär att vi kan göra ett enormt lyft av utemiljön och tillföra en riktig park i Vårgårda, skriver Vårgårda Bostäders VD Jan Thorsson.

Arbetet ska vara klart senast 31 augusti 2019. Det är kort om tid vilket innebär en snabb start på projektet.

– Vi får vara snabba i starten och ta vara på den tid som finns. En bred förankring i samhället är viktigt i detta projekt och därför kommer det att bildas en referensgrupp bestående av Vårgårda Bostäder, Hyresgästförening, Kommunpolis, representanter från Vårgårda kommun, RIA, kyrkorna med flera, kommenterar Jan Thorsson.

Bostadsbolaget tar ansvaret att driva arbetet och hoppas att många vill vara med och stötta för att få full effekt i denna satsning.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons