Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2018-01-18

Miljöläget i kommunen

Är du nyfiken på hur miljöläget är i Vårgårda? Här presenteras ett urval av nyckeltal om miljön och miljöarbetet i vår kommun. 

Miljöläget går att beskriva med hjälp av olika nyckeltal. Ett urval av nyckeltal om miljöläget i Vårgårda finns uppdelat under ämnesområdena: Luft och klimat, Energi, Natur, Vatten, Avfall och Ekologisk odling.

Sveriges Ekokommuner följer årligen upp tolv gröna nyckeltal. Lär mer om Vårgårda och de andra Ekokommunernas resultat härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Genom det regionala nätverket Hållbar Utveckling Väst, som Vårågrda kommun är medlem i följs årilgen att antal indikatorer upp, vilka presenteras härPDF.

I Vårgårda finns lokala miljömålPDF som ska bidra till att nå de nationella miljömålen. I det lokala miljömålsdokumentet finns en fördjupad beskrivning av miljöläget i Vårgårda kommun samt i Uppföljning av lokala miljömål 2016PDF.

Information om det nationella miljömålssystemet finns på Miljömålsportalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det regionala miljömålsarbetet finns hos Länsstyrelsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, samt regional statistik finns på RUSöppnas i nytt fönster hemsida.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons