PDF
Senast publicerad: 2018-10-09

Kommunförvaltningen

Organisationsträd kommunförvaltningen Ekonomi Kultur och fritid Personal Samhällsbyggnad Socialtjänst Förskola/grundskola/gymnasium Förskola/grundskola/gymnasium Social Omsorg SPU

Kommunförvaltningen utför den dagliga verksamheten i kommunen. Kommunchefen styr kommunförvaltningen och har anställts av kommunstyrelsen. Kommunchefen har i sin tur nio verksamhetschefer under sig som ansvarar för sina verksamheter.

Klicka på respektive verksamhet för att läsa mer om dess ansvarsområde!

Verksamheter

Vårgårda kommun har nio verksamheter:

  • Strategisk planering och utveckling, SPU
  • Ekonomiavdelning
  • Personalavdelning
  • Social omsorg
  • Socialtjänst
  • Gymnasium
  • Samhällsbyggnad
  • Äldreomsorg
  • Kultur och fritid

Vårgårda och Herrljunga kommun har gemensamma ekonomi-, IT- och personalavdelningar. Ekonomi och personal ligger under Vårgårda kommun medan IT ligger under Herrljunga kommuns organisation.

Så här fungerar Vårgårda kommun

Vårgårda kommun är en politiskt styrd organisation. Det är de förtroendevalda som har huvudansvaret för den kommunala verksamheten. Det är du, i form av Vårgårdabo, som bestämmer vilka som blir förtroendevalda genom att rösta i kommunalvalet.

De förtroendevalda sitter i kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige väljer ut ledarmöten till kommunstyrelsen som i sin tur har hand om den dagliga verksamheten i kommunen.

Vad kännetecknar en kommun?

En kommun är begränsat till ett geografiskt område. Kommunens medlemmar består av de som är folkbokförda i kommunen, är ägare av fast egendom i kommunen eller är taxerade till kommunalskatt i kommunen. Vårgårda kommun har cirka 11 490 invånare december 2017.

Vad har Vårgårda kommun för uppgift?

Genom speciallagstiftningen har kommuner fått ansvar för viktiga samhällsfunktioner som oftast är obligatoriska uppgifter. Kommuner kan även fatta beslut om att utföra olika frivilliga uppgifter. Vårgårda kommun utför obligatoriska liksom frivilliga uppgifter.

Du kan läsa om obligatoriska och frivilliga uppgifter som kommunen genomför under varje verksamhet. Klicka på den verksamhetsbubbla som du är intresserad av.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons