Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Senast publicerad: 2017-04-25

Ta emot faktura från Vårgårda kommun

Vårgårda kommun kan nu skicka elektronisk faktura till privatpersoner. Internetbanksfaktura eller e-faktura är två benämningar på denna typ av faktura. Vi kan skicka internetbanksfaktura för barnomsorgsavgift, äldreomsorgsavgift eller VA-avgifter.

Vad är e-faktura?

E-faktura är samma sak som en vanlig pappersfaktura fast den skickas elektroniskt till internetbanken istället för på papper hem i brevlådan.

Hur anmäler jag mig till e-faktura?

För att anmäla dig till e-faktura måste du ha en internetbankstjänst. Anmälan sker via internetbanken. Kontakta din bank för tillvägagångssätt.

Hur avanmäler jag e-faktura?

Avanmälan gör du också i din internetbankstjänst. Kontakta din bank för tillvägagångssätt.

Kan jag få e-faktura på en räkning som står på min partner?

Nej, det måste vara du själv som står som kund. I vissa fall kan du/ni ändra vem som står som kund, kontakta oss om du vill göra detta.

Faktura via autogiro

Du kan välja att betala din faktura via autogiro. Detta innebär att fakturabeloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Även om du väljer att betala via autogiro får du en faktura hemskickad. Fakturan är märkt med ”Autogirofaktura”.

Att du önskar få fakturorna betalda via autogiro måste det anmälas till kommunen. Detta görs antingen via din internetbank eller så fyller du i en blankett som du hittar bland våra e-tjänster (autogiroanmälan).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster När du anmäler autogiro innebär detta att alla dina fakturor kommer vara autogirofakturor, oavsett vilken verksamhet de kommer ifrån.