Senast publicerad: 2017-12-08

2017 års Miljöpristagare utsedd

Nu är 2017 års Miljöpristagare i Vårgårda kommun utsedd. Ove Andersson har tilldelats Vårgårda kommuns Miljöpris.

Vårgårda kommun delar vartannat år ut ett miljöpris för goda insatser för natur och miljö. Vid onsdagens kommunfullmäktigesammanträde tilldelades Ove Andersson årets Miljöpris.

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Hilmersson gratulerade Ove för en fin insats för miljön med diplom och prischeck. Bengt beskrev att det är viktigt med alla former av miljöarbete som sker. Årets Miljöpris beskrevs som ett teknikpris för miljön.

Motiveringen till Miljöpriset 2017 var följande:

"Ove Andersson har ett stort engagemang i miljövänlig energiframställning vilket hittills resulterat i bland annat mobila solceller som följer solen och ett försök att bygga vattenkraft med arkimedes skruv till gagn för fiskvandring. Oves hantverkskunnande gör praktik av ny teknik."

Oves svar på frågan om hans arbete hade lönat sig var - Det lönar sig allra mest för miljön.

Ett stort grattis till Ove.

Om Miljöpriset

Vart annat år delar Vårgårda kommun ut ett Miljöpris. Priset delas ut till personer, föreningar, organisationer eller företag som gjort förtjänta insatser inom miljö- och naturvårdsområdet i Vårgårda. Priset har delats ut sedan 1989. Kommunstyrelsens presidium utser pristagaren och priset på 5000 kr och ett diplom, som delas ut vid årets sista kommunfullmäktigesammanträde.

Under hösten har kommunen eftersökt nomineringar till Miljöpriset. Nomineringar har kunnat lämnas via enkät på kommunens hemsida, via mail eller via brev till kommunen.

Se klippet från Kommunfullmäktiges sammanträde när Miljöpriset 2017 delades ut