Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Senast publicerad: 2018-02-28

Kommunens budget och verksamhetsplan 2018-2020 i brevlådan

I dagarna kommer det att trilla ner en kortversion av Vårgårda kommuns budget och verksamhetsplan i brevlådan. Det är en enklare variant av Budget och verksamhetsplan 2018-2020 där vi redovisar kommunens mål och resultat samt framtida arbete.

Kortversionen är sammanställd med syfte att på ett enkelt sätt beskriva de ekonomiska förutsättningarna för kommunen och hur dina skattekronor används samt beskriva ett framtidsperspektiv.

En lättläst version av budget och verksamhetsplanen

I broschyren får du bland annat läsa om Vårgårda kommuns vision och inriktningsmål samt vilka investeringar som planeras framöver.

- Vår förhoppning är att du som kommunmedborgare på ett enkelt och tydligt sätt ser hur kommunen använder sina pengar. Du kommer kunna läsa lite om kommunens investeringar, hur pengar fördelas över olika verksamheter och hur kommunen tänker framöver, säger ekonomichef Linda Rudenwall.

Kortversion av budget och verksamhetsplan 2018-2020 är övergripande och ett koncentrat. Den finns tillgänglig digitaltPDF samt i tryckt version. Har du inte fått hem någon i brevlådan? Hör av dig till oss så skickar vi en till dig.

Läs hela Budget och verksamhetsplanen för 2018-2020.PDF