Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Senast publicerad: 2018-05-29
Beredskapsveckan 2018

Beredskapsveckan 2018 - 28 maj-3 juni

Den 28 maj till 3 juni är det Krisberedskapsvecka i hela Sverige. Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig.

Kampanjens budskap – ”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” – vill väcka tankar om det egna ansvaret och beredskapen ifall viktiga samhällsfunktioner som el- och vattenförsörjning, internet och telekommunikationer slås ut på grund av exempelvis extremt väder eller it-attacker.

Gå till våra samlade sidor om tips och information om beredskap

Vi har alla ett ansvar - myndigheter, organisationer, företag och individer – för vår beredskap. Samhällets motståndskraft påverkas av hur medvetna människor är om hur samhället kan påverkas av olika händelser, och hur vi kan förbereda oss om något allvarligt inträffar.

Broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” till alla hushåll

Under Krisberedskapsveckan skickar MSB, på uppdrag av regeringen, ut broschyren Om krisen eller kriget kommer till 4,8 miljoner hushåll. Tyngdpunkten i informationen ligger på hur människor kan förbereda sig för att kunna klara grundläggande behov när samhällets service inte fungerar som vanligt.

Det är viktigt att alla har tillgång till konkret och användbar information. Broschyren syftar till att väcka intresset för vår beredskap och att den skapar diskussion om allas vårt ansvar för vår gemensamma säkerhet.

Kampanjsida Vårgårda kommun