Senast publicerad: 2016-05-26
© Kommunalråd Bengt Hilmersson och Valeryds VD Magnus Larsson vid presskonferens

© Kommunalråd Bengt Hilmersson och Valeryds VD Magnus Larsson

Första etableringen på området Flygaren

Tisdagen 24 maj höll Vårgårda kommun presskonferens med anledning av den första företagsetableringen på området Flygaren. Flygaren är ett stort och viktigt område utmed E20 där kommunen arbetat lång tid för att skapa förutsättningar för nyetablering. Det är därför ett stort steg att det första avtalet är klart och att vi äntligen kan se framåt mot vidare utveckling av området.

Det var en viktig dag. Dagen då Vårgårda kommun tillsammans med företaget Valeryds Invest AB kunde kungöra att det nu är klart för etablering i Vårgårda. Företaget som har växt och utvecklats i Larv, Vara kommun, flyttar till Vårgårda där Valeryds VD Magnus Larsson ser stora möjligheter att expandera och attrahera framtidens arbetskraft.

En av de mest betydande anledningarna till flytten är det attraktiva läget längs E20 och vetskapen om att sträckan ska utvecklas.

- Det är ett exceptionellt bra skyltläge till alla som passerar längs sträckan och ger stora logistiska fördelar, berättade Magnus Larsson.

- Valeryd väljer Vårgårda som etableringsort för att vi är ett expanderande företag och den möjligheten får vi här, fortstätter Magnus.