Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Senast publicerad: 2016-09-02
© Kommunalråd Bengt Hilmersson, Fredrik, Bengt och Oscar Sahlberg, markchef Tore Lundin & kommunchef Lars Björkqvist

Mellby garage AB flyttar till Vårgårda

Torsdagen 1 september höll Vårgårda kommun presskonferens med anledning av nästa stora företagsetablering på området Flygaren. Flygaren är ett stort
och viktigt område utmed E20 där kommunen arbetat lång tid för att skapa förutsättningar för nyetablering. Nu välkomnar Vårgårda Mellby garage AB.

Mellby Garage AB är sveriges största leverantör av monteringsfärdiga garage. Tillsammans med dotterbolaget Svenska Garageinredningar AB erbjuder de helhetskoncept för garage. Nu flyttar de båda bolagen till Vårgårda efter att tidigare haft verksamhet i Stora Mellby i Alingsås.

2012 köpte de nuvarande ägarna företaget av Götenehus och de har efter det fyrdubblat sin omsättning med bibehållen vinstmarginal. Ökad omsättning och framgångsrikt företagande kräver mer utrymme, bättre logistik och enklare leveransmöjligheter. Det erbjuder Flygaren.

Planerad flytt är till sommaren 2017. Markberedning har redan påbörjats. Mellby Garage har köpt en tomt på ca 21000 m² där huvudbyggnaden som ska byggas är på 5160 m². Det ger även alla möjligheter till expansion på området om den goda utvecklingen fortsätter för företaget.

Ägarna Bengt, Fredrik och Oscar Sahlberg är mycket nöjda med mottagandet från Vårgårda kommun och ser med spänning på framtiden. Att ligga utmed E20 med tydligt exponeringsläge och alla möjligheter till att expandera på befintligt område har varit avgörande för valet av Flygaren i Vårgårda.

För mer information:

www.mellbygarage.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster