Just nu: Vattenläcka i tätorten Vårgårda. VA är på plats för att åtgärda. Information kommer att delas ut till berörda hus. Viktig information om läget och inför fortsatt arbete får du om du klickar på läs mer.

Senast publicerad: 2016-09-02
© Kommunalråd Bengt Hilmersson, Fredrik, Bengt och Oscar Sahlberg, markchef Tore Lundin & kommunchef Lars Björkqvist

Mellby garage AB flyttar till Vårgårda

Torsdagen 1 september höll Vårgårda kommun presskonferens med anledning av nästa stora företagsetablering på området Flygaren. Flygaren är ett stort
och viktigt område utmed E20 där kommunen arbetat lång tid för att skapa förutsättningar för nyetablering. Nu välkomnar Vårgårda Mellby garage AB.

Mellby Garage AB är sveriges största leverantör av monteringsfärdiga garage. Tillsammans med dotterbolaget Svenska Garageinredningar AB erbjuder de helhetskoncept för garage. Nu flyttar de båda bolagen till Vårgårda efter att tidigare haft verksamhet i Stora Mellby i Alingsås.

2012 köpte de nuvarande ägarna företaget av Götenehus och de har efter det fyrdubblat sin omsättning med bibehållen vinstmarginal. Ökad omsättning och framgångsrikt företagande kräver mer utrymme, bättre logistik och enklare leveransmöjligheter. Det erbjuder Flygaren.

Planerad flytt är till sommaren 2017. Markberedning har redan påbörjats. Mellby Garage har köpt en tomt på ca 21000 m² där huvudbyggnaden som ska byggas är på 5160 m². Det ger även alla möjligheter till expansion på området om den goda utvecklingen fortsätter för företaget.

Ägarna Bengt, Fredrik och Oscar Sahlberg är mycket nöjda med mottagandet från Vårgårda kommun och ser med spänning på framtiden. Att ligga utmed E20 med tydligt exponeringsläge och alla möjligheter till att expandera på befintligt område har varit avgörande för valet av Flygaren i Vårgårda.

För mer information:

www.mellbygarage.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster