Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2016-12-29

Grannsamverkan

Symbol Grannsamverkan

I Vårgårda kommun har vi arbetat med Grannsamverkan sedan 2006. I dag finns ett stort antal olika lokala gransamverklasngrupper i kommunen, både i och utanför tätorten. Arbetet med gransamverkan sker i samverkan mellan kommunen, polisen och Studiefrämjandet.

Vad är Grannsamverkan?

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för inbrottstjuvar. Genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig gör att tjuven blir avskräckt.

Målet med Grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden. Detta uppnås genom sociala nätverk bestående av boende i ett område som samarbetar, stödjer och hjälper varandra och samtidigt har en god uppmärksamhet på vad som händer i området och har kontakt med polisen. Grannsamverkan ger också möjlighet till ökad kunskap om risker, hur man förebygger skador och skyddar sin boendemiljö mot brott.

Hur gör man då?

Är ni intresserade av att starta en Grannsamverkansgrupp i ert område, kontakta då Brott- och trafiksäkerhetsrådet (nås via kommunens växel). Ni kan också kontakta Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad, Vårgårda.

Att starta en Grannsamverkansgrupp är gratis, det som krävs från er är att ni går igenom det material som finns för Grannsamverkan. Detta görs i en studiecirkel som ni håller i själva.


Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons