Läcka lagad! Nu har personalen tätat läckan på Djupedalsgatan och börjat återfylla schaktet. Återfyllning kommer ta ca en dag, innan vi kan släppa fram trafik.

Senast publicerad: 2017-11-24

Stöd till barn och unga

Du har rätt att må bra. Du som barn och ung har rätt till någon som tar hand om dig. Du har rätt att vara trygg och få en god fostran.

Du ska behandlas med respekt. Ingen får slå dig eller göra saker som får dig att må dåligt. Ingen får heller straffa dig eller ställa orimliga krav, säga taskiga saker, håna eller hota dig.

Alla barn ska ha någon vuxen som tar hand om dem, en vårdnadshavare. Oftast är det dina föräldrar som är dina vårdnadshavare.

Alla mår dåligt ibland. Du kan känna dig utanför, ha många svåra val att göra, vara med om en olycka eller kanske du har utsatts för ett brott. Här kan du läsa mer om olika problem och diagnoser och vart du som barn, ungdom eller anhörig kan vända dig för att få hjälp och stöd.

Har du behov av akut hjälp?

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn och/eller unga.

Vänd dig hit när det är akut

1177 ger sjukvårdsrådgivning både på webben och via telefon. På webbplatsen finns mängder av fakta och råd om hälsa, sjukdomar och sjukvård.

Tfn. 1177

www.1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UMO är ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer och möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.