Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2015-10-22

Innan du bokar vigsel

Innan ni bokar er vigsel måste ni beställa en hindersprövning och utse två vittnen som ska vara med under vigseln. Innan vigseln måste ni också anmäla vad ni ska heta i efternamn.

Hindersprövning

Innan ni kan gifta er måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövningen är ett intyg som visar att det inte finns några hinder för er att ingå äktenskap.

Läs mer om hindersprövning samt ladda ner blanketten Anmälan om hindersprövning (SKV-nummer 7880) på Skatteverket.selänk till annan webbplats. Blanketten ska fyllas i och skickas till lokala skattekontoret. Hindersprövningen är därefter giltig i 4 månader.

Om det inte finns hinder för äktenskap skickar Skatteverket Intyg hindersprövningoch Intyg vigsel till bostaden.

Utse vittnen

Vid vigseln ska två vittnen vara med. De ska vara myndiga. Det är ni själva som ansvarar för att vittnen finns. Namn och adress på dessa anger ni vid bokningen.

Anmälan om efternamn

Enligt namnlagen ska ni senast i samband med vigseln anmäla ert val av efternamn till Skatteverket. Detta görs på blanketten Efternamn, Anmälan (SKV-nummer 7831) som ni kan ladda ner på Skatteverket.selänk till annan webbplats.


Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons