Viktigt meddelande

Just nu: Vattenläcka i tätorten Vårgårda. VA är på plats för att åtgärda. Information kommer att delas ut till berörda hus. Viktig information om läget och inför fortsatt arbete får du om du klickar på läs mer.

PDF
Senast publicerad: 2016-08-19

Språkvän Vårgårda

Berika ditt och andras liv! Bli språkvän!

Språkvän Vårgårda möjliggör möten mellan nya och etablerade svenskar. Vill du vara den ena parten i det mötet? I så fall så kan vi hjälpa dig att hitta en ny bekantskap som passar just dig!

Att vara språkvän

Språkvänsverksamheten bygger på ett ömsesidigt utbyte mellan individer och/eller familjer.

För dig som är svensktalande är Språkvän Vårgårda en möjlighet att få lära känna en ny kultur och få göra en ny bekantskap. Samtidigt får du möjlighet att hjälpa en nyanländ att få en bra start i sitt nya hemland.

För dig som nyanländ är Språkvän Vårgårda en bra möjlighet att få träna på att tala svenska, lära dig mer om den svenska kulturen och snabbare komma in i samhället.

Vem kan bli språkvän?

Du behöver inga speciella förkunskaper för att bli språkvän, bara du är intresserad av att träffa människor i ett ömsesidigt utbyte. Alla kan bli språkvän, såväl unga som äldre personer. Det kan vara en person, ett kompisgäng eller en familj, alla är lika välkomna och alla behövs!

Vad ska vi göra tillsammans?

Ni ska i första hand umgås och ha roligt tillsammans och bekanta er med varandra. Som till exempel gå på pro­menader, ta en fika, gå på studiecirklar tillsammans och annat som ni finner roligt och intressant.

Så här fungerar det!

Ta kontakt med Vårgårda kommuns språkvänsverksamhet eller fyll i anmälningsblankettenlänk till annan webbplats. Baserat på dina önskemål, intressen och din situation så matchar vi ihop dig/er med din/er nya språkvän/språkfamilj. Vi sammanför er i ett första möte och finns sedan som stöd och följer upp kontakten. Ni fortsätter att träffas själva på fritiden, så länge och så ofta ni vill. Det är du och din språkvän som tillsammans bestämmer när ni ska träffas och vad ni vill göra.

Kontakten är hela tiden frivillig och bygger på att ni möts med ömsesidig öppenhet, delaktighet och respekt. Det kan bli en lång kontakt eller kort bekantskap. Kanske blir ni goda vänner. Det går inte att veta om ni inte träffas och prövar att lära känna varandra. Vill du pröva?

Välkommen med din anmälan!

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons