Just nu: Vattenläcka i tätorten Vårgårda. VA är på plats för att åtgärda. Information kommer att delas ut till berörda hus. Viktig information om läget och inför fortsatt arbete får du om du klickar på läs mer.

Senast publicerad: 2018-09-28

Vårgårda kommun har behov av personer som vi bli kontaktperson

Vill du göra skillnad? Är du intresserad av andra människor? Har du en stabil livssituation och kraft över? Att vara kontaktperson är en spännande utmaning som kan vara svår ibland, men framförallt ge berikande upplevelser.

Just nu söker vi kontaktpersoner. En kontaktperson kan ha stor betydelse för en
ung människa som tycker att tillvaron är svår, med många krav från familj, skola och kompisar. Genom att få någon som finns tillhands utanför familljen att prata med, någon som lyssnar och förstår, kan vardagen bli lättare. Det är en person att uppleva nya saker tillsammans med och kanske att ha som en förebild.

Vad innebär det att vara kontaktperson?

En kontaktperson fungerar som ett stöd och vän till ett barn/ungdom/vuxen några timmar per vecka. Genom att göra saker ihop bygger ni ihop en relation. Du blir en person att vända sig till. En överenskommelse görs i varje uppdrag om hur ofta man ska ha kontakt och när. Oftast handlar det om en eftermiddag/kväll per vecka.

För att bli kontaktperson krävs ingen särskild utbildning eller erfarenhet. Det är dock viktigt att du har ett intresse av andra människor, är lyhörd och har tid för ett uppdrag i din vardag.

Hur går det till när man blir kontaktperson?

Du kan fylla i en intresseanmälan via hemsidan eller skicka ett mail till vår familjehemssekreterare. När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig. Om du är intresserad av att gå vidare görs en utredning av dig och din situation
samt kontroll av olika register.

Fyll i en intressanmälan här på hemsidan