Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Senast publicerad: 2017-09-05

Barn som lever med våld i familjen

Barn ser, hör och drabbas av att leva med våld i familjen. Om du har det jobbigt ska du inte behöva vara ensam. Det kan bli bättre. Berätta för någon för att få hjälp.

Våga berätta!

"Våga berätta" riktar sig till barn mellan 8-12 år för att stärka barn att våga berätta om det som är jobbigt, så att de kan få hjälp att förbättra sin situation.

Hemsida: http://www.1177.se/Tema/For-barn---vaga-beratta1/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vuxnas ansvar

Barn som lever i familjer där det förekommer våld är barn som far illa. Alla vuxna har ett ansvar att reagera om vi förstår att ett barn behöver hjälp. Gör en orosanmälan till socialtjänsten om du misstänker att ett barn far illa.

Hit kan du vända dig för att få hjälp:

Socialtjänsten i Vårgårda

Socialtjänsten har ansvar för att barn som lever med våld i familjen får den hjälp och det stöd som hen behöver.

Telefon via kommunens växel: 0322 - 600 600

BRIS - barnens hjälptelefon

Till Bris (Barnens rätt i samhället) kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Utväg

Utväg Södra Älvsborg i Borås erbjuder stöd till barn och ungdomar som upplevt familjevåld.

Telefon till Utvägs Samordnare för barn/ungdom: 0703 - 20 19 49

Hemsida: www.utvag.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jag vill veta

Jag vill vetalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - En sida från Brottsoffermyndigheten för dig som är 0-17 år.