Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2017-08-17

Om oss

Förskolan består av 8 avdelningar:

Saltkråkan (1-3 år)

Vi lägger stor vikt på ett skapa trygghet för barnen. Vi satsar på ett lustfyllt lärande genom leken. Vårt mål är att anpassa verksamheten till varje barns egna nivå, där barnet får utveckla sin motorik, sitt språk och socialt samspel.

Villekulla (3-5 år)

Vi vill att alla barn ska känna sig trygga, vi försöker skapa en positiv och tillåtande atmosfär och vi satsar mycket på relationer och ett respektfullt bemötande. Vi arbetar temainriktat och barnen får möjlighet att utveckla sin motorik, sitt språk, sitt matematiska tänkande och det sociala samspelet.

Rosengården (1-5 år)

Vi lägger stor vikt vid ett lustfyllt lärande och att barnen utvecklar sina förmågor genom att vi pedagoger möter dem där de befinner sig.

Bullerbyn (1-3 år)

Vi arbetar aktivt för att alla barn och vuxna ska ha roligt tillsammans. Vår målsättning är att få barnen att känna sig trygga, att känna trivsel och att alla blir sedda och bekräftade. Vårt arbete genomsyras av sång, rörelse/motorik och lek.

Lönneberga (3-5 år)

Vi arbetar aktivt för att barn och vuxna skall trivas och vara trygga med varandra. Vi arbetar med barns inflytande och tycker det är viktigt att barnen efter stigande ålder och mognad för möjlighet till eget ansvar.

Sunnanäng (3-5 år)

Vi tycker att det är viktigt att alla barn och vuxna känner trygghet och trivsel och detta arbetar vi aktivt med. Med läroplanen som grund jobbar vi och barnen mycket med temaarbete.

Snickargården (1-4 år)

Vi arbetar för att barnen ska ha roligt och trivas med sig själva och med varandra.

Junibacken (1-3 år)

Vi arbetar aktivt med gruppens sociala samspel och lekens betydelse för barnets utveckling.

 

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons