Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

PDF
Senast publicerad: 2015-12-09

Grundskola och förskoleklass

Nyheter grundskola och förskoleklass

Grundskolan är en obligatorisk skolform. De allra flesta väljer också att gå förskoleklass när de är sex år. Det är ett frivilligt år som förbereder barnen inför grundskolan. För barn 6-12 år erbjuds fritidshemsverksamhet på alla skolor. 

I Vårgårda kommun finns kommunala skolor och fristående skolor. Det vanligaste är att barnen går i en kommunal skola nära hemmet. Men eleverna och deras föräldrar har rätt att välja en annan kommunal skola, eller en från kommunen fristående skola. Samtliga skolor presenteras på sidan Grundskolor i kommunen.

På sidorna under varje skola hittar du också information om fritidsverksamhet. Högst upp på sidan finns en flik till våra e-tjänster för Utbildning och barnsomsorg. Där kan du utföra flera nyttiga tjänster alla dygnets timmar.

Schoolsoft

Schoolsoft heter vårt webbaserade kommunikationssystem för skolorna. SchoolSoft förenklar kommunikationen mellan hem och skola genom att ge elever och föräldrar tillgång till all information som berör just dem, dygnet runt. Här kan du t.ex sjukanmäla ditt barn, skicka meddelande till läraren, läsa omdömen, ta del av nyheter och annat som kan underlätta i ditt barns skolgång.


Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons