Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Sundlergymnasiet

PDF
Senast publicerad: 2017-11-23

Introduktionsprogrammet

Behöver du en nystart och saknar godkända betyg för att komma in på ett nationellt program?

På introduktionsprogrammet erbjuds du en plats där du kan välja att studera på heltid eller varva teoretiska studier med praktik. Vi erbjuder entrygg studiemiljö med mindre elevgrupper och engagerade lärare.

Introduktionsprogrammet är ett möjligheternas program. Här kan du komplettera dina kunskaper i svenska, engelska, matematik, idrott, bild och SO-ämnen. Du kan också läsa andra ämnen, både på grundskole- och gymnasienivå och även välja att praktisera en eller flera dagar i veckan..

Elever om IM

”Det är lätt att koncentrera sig och man lär sig snabbt. Lärarna är trevliga och vi gör roliga saker tillsammans. Jag behöver betyg i matte och SO. Mitt mål är att gå BF nästa år.”

”Jag ville inte gå på IM. Jag trodde det skulle vara stökigt och tjatigt. Men det är precis tvärtom. Det är lugnt och lätt att förstå på lektionerna. Jag behöver betyg i svenska och engelska. Jag tror att jag vill bli rörmokare.”

”Man får mer tid på sig att göra uppgifter. Lärarna är snälla och hjälper oss mycket. Nu praktiserar jag tre dagar i veckan för att prova på ett yrke.”

”Man fattar vad lärarna säger och de är alltid där för oss både när vi mår dåligt eller bra. Då kan man nå målet med hjälpen som vi får.”

”Jag gick på IM förra året. Lektionerna var roliga och man kom snabbt in i gruppen. Nu går jag på Handelsprogrammet och det är tack vare IM. Visst är det tack vare mig själv också, men hade jag inte fått så mycket hjälp och stöd så hade jag aldrig klarat av mina betyg och börjat på det program jag går idag.”

Minimera
Kontakt
Hitta snabbt

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons