Viktigt meddelande

Från tisdag den 14 augusti klockan 9.00 släpper Länsstyrelsen i Västra Götalands län på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt. Detta efter samråd med länets räddningstjänster. Det totala eldningsförbudet i skog och mark, inklusive grillning och användning av stormkök, ligger kvar i hela länet. Den långa värmen och torkan innebär att det råder ett ansträngt läge för vattenförsörjningen i Vårgårda kommun. Samtidigt är det mycket torrt i skog, mark och bebyggda områden och det är nu av yttersta vikt att minimera risken för bränder. I Vårgårda kommun råder för övrigt bevattningsförbud. Ta del av information om vad det innebär.

Sundlergymnasiet

PDF
Senast publicerad: 2017-11-23

Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av den moderna naturvetenskapens modeller och teorier? Vill du arbeta laborativt med spännande experiment? I så fall ska du söka naturvetenskapsprogrammet som ger dig gymnasiets bredaste behörighet. Utbildningen ger dig i stort sett obegränsade möjligheter tt läsa vidare på högskolor och universitet i Sverige och utomlands

Du studerar kemi, biologi, fysik och matematik, men också språk och historia. Betoningen ligger på teori men du kommer också att arbeta praktiskt medlaborationer i de naturvetenskapliga ämnen. Vi gör flera studiebesök, bland annat besöker vi Kolmården där vi studerar delfiners och schimpansers beteende. I programmets olika ämnen får du möjlighet att samverka med företag i Vårgårda och i regionen.

Dessutom kommer du att möta spännande föreläsare. Under en vecka testar du ett yrke eller en högskoleutbildningsom är intressant för dig.

Varje år firar vi Nobeldagen på Högskolan i Borås och är med och tävlar om regionens bästa gymnasiearbete.

Är du fotointresserad har du en unik möjlighet att kombinera dina studier med en kvalificerad utbildning i foto. I år 3 åker du till England för två veckors språkstudier i Brighton och för studiebesök och fritidsaktiviteter i London.

I naturvetenskapsprogrammet finns det två inriktningar
Naturvetenskap och Naturvetenskap och samhälle. Den naturvetenskapliga ger dig en fördjupning i de naturvetenskapliga ämnena och
Naturvetenskap och samhälle ger dig en samhällsvetenskaplig profil på dina studier. Oavsett vilken inriktning du väljer skaffar du dig en bred och stabil grund för fortsatta studier.

Minimera
Kontakt
Hitta snabbt

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 50

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons