Gå till innehåll

Lista över bibliotekets databaser

Biblioteket har tillgång till ett antal databaser som du som låntagare kan hämta information från. Nedan följer en lista på de databaser biblioteket tillhandahåller.

Arkiv Digital

ArkivDigitals bildarkiv är en databas för släktforskare och andra historiskt intresserade. Bildarkivet består av nästan 190 000 volymer eller omkring 53 miljoner digitala färgbilder på kyrkoböcker, bouppteckningar, mantalslängder, domböcker, militära rullor, släktnamnsregister, katekismilängderna, äktenskapsmål, fängelsehandlingar, sjömanshus och mycket annat. Databasen fylls på med över en halv miljon nya bilder varje månad. För mer information besök www.arkivdigital.se Länk till annan webbplats..

Landguiden

Landguiden är både en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Databasen är en vidareutveckling av Utrikespolitiska institutets klassiska skriftserie "Länder i fickformat". Här finner du både djupgående och grundläggande information och statistik om alla världens länder. Betoningen läggs på att skildra den grundläggande utvecklingen i ett land och Landguidens skribenter skriver således om regeringsskiften, partiombildningar, författningsändringar, stora politiska kriser, lansering av viktiga politiska och sociala reformer, förändringar i den ekonomiska politiken med mera. Utrikespolitiska institutet bevakar världen varje vardag och noteringar om vad som händer förs löpande in i Kalendariet och de övriga texterna. För mer information besök www.landguiden.se Länk till annan webbplats.. Denna databas är endast tillgänglig på plats i biblioteket.

Mediearkivet Retriever

En nyhetsdatabas där du kan söka efter artiklar och annat tidningsmaterial från alla stora dagstidningar, landsortstidningar och hundratals tidskrifter och magasin. Du kan även söka i webbtidningar, etermedia och bloggar. Här finner du mer än 270 miljoner tidningsartiklar från världens alla hörn. För mer information besök www.retriever-info.com Länk till annan webbplats.Denna databas är endast tillgänglig på plats i biblioteket.

Kontakt

Vårgårda Bibliotek

Föreningsgatan 3, 447 31 Vårgårda

Öppettider

Ordinarie öppettider:

Måndag - torsdag 10-20

Fredag 10-17

Lördag 10-13

Meröppet måndag-fredag 9-10

Sidinformation

Publicerad: 2023-10-11
Senast uppdaterad: 2023-10-11
Sidansvarig: Pontus Lilja