Gå till innehåll

Låna, låna om, reservera, sök i bibliotekskatalog

Mina lån hittar du i bibliotekets katalog. Där kan du också söka efter material vi har på biblioteket. När du är inloggad kan du också läsa tidningar och tidskrifter digitalt via Pressreader.

Skaffa lånekort

För att skaffa lånekort på Vårgårda bibliotek behöver du besöka biblioteket personligen. Kom till informationsdisken med giltig fotolegitimation så skapar vi ett lånekonto till dig. Processen tar några minuter.

Vi har ingen åldersgräns för hur gammal du måste vara för att ha ett eget lånekonto, men kom ihåg att det är du som vårdnadshavare som är ansvarig för allt ditt barn lånar. Det finns även åldersgränser på visst material som barn inte kan låna, exempelvis tv-spel.

Låna och låna om

För att skaffa lånekonto på Vårgårda bibliotek behöver du komma personligen till vår informationsdisk. Ta med en giltlig fotolegitimation. Det är gratis att skaffa lånekonto. Du behöver inte vara bosatt i Vårgårda kommun för att få låna böcker från Vårgårda bibliotek. Den som är under 18 år behöver ha vårdnadshavares tillåtelse och underskrift för att skaffa lånekonto.

När du skaffar ditt lånekonto får du välja en fyrsiffrig PIN-kod. Du använder koden till att logga in på Mina sidor, låna e-böcker och film, samt använda våra låneautomater. Tänk på att lånekortet är en personlig värdehandling, och att du alltid är ansvarig för vad som lånas på ditt konto. Håll kortet och PIN-koden i säkert förvar. Blir du av med ditt kort är det viktigt att du genast anmäler detta till oss. Glömmer du din PIN-kod behöver du komma till informationsdisken och välja en ny. Det går också att få sin PIN-kod postad till sig med epost, om du har gett oss din e-postadress i förväg, via bibliotekskatalogen.

Lånetiden för böcker och tidskrifter är 28 dagar. Vi har som grundregel tre omlån på våra material. Logga in på Mina sidor för att låna om. Har någon annan reserverat materialet kan du inte låna om fler gånger.

Reservera böcker

Om du vill reservera en bok så gör du det direkt vid vår informationsdisk eller i bibliotekets katalog via sidan Mina lån i menyn. Att reservera en titel kostar ingenting. När boken du reserverat finns inne för dig att hämta blir du kontaktad av biblioteket på det sätt du själv valt. Reserverade böcker finns på reservationshyllan i en vecka. Böckerna märks med ett kvitto med ditt lånekortsnummer när vi plockar fram dem åt dig.

Inköpsförslag

Om du skulle sakna något i vårt utbud är du varmt välkommen att lämna ett inköpsförslag. Du kan lämna ditt inköpsförslag på plats i biblioteket eller maila oss på adressen biblioteket@vargarda.se. Hittar du inte en viss bok på biblioteket kan du se om den finns som e-bok i appen Biblio.

För att vi ska överväga ditt inköpsförslag måste du ha ett lånekonto på Vårgårda bibliotek. Om ditt förslag köps in reserveras det åt dig. Skulle ditt inköpsförslag inte köpas in så får du besked om det.

Vi äger våra samlingar och har rätt att göra urval. Fjärrlån används för att komplettera vårt bestånd. Alla fjärrlåneönskemål betraktas först som inköpsförslag. Om vi inte bedömer att vi ska eller kan köpa in en bok försöker vi som regel fjärrlåna den.

Kontakt

Vårgårda Bibliotek

Föreningsgatan 3, 447 31 Vårgårda

Öppettider

Ordinarie öppettider:

Måndag - torsdag 10-20

Fredag 10-17

Lördag 10-13

Meröppet måndag-fredag 9-10

Sidinformation

Publicerad: 2023-10-31
Senast uppdaterad: 2023-10-31
Sidansvarig: Charlott Klug