PDF
Senast publicerad:

Vårgårdamässan

I projektets utåtriktade arbete ingår att, på olika sätt, göra projektet kännt. Detta gäller förstås både inom den kommunla förvaltningen och för allmänheten. Sprida information kan naturligtvis göras på olika sätt. Projekt Bovärld valde att ställa upp som en av många utställare på årets Vårgårdamässa som arrangerades på Tånga Hed den 20-21 april.

Tidigt i planeringsarbetet så konstaterade vi att projekt Bovärld måste synas för allmänheten. Vårgårda kommun behöver hjälp från många håll med att bosätta nyanlända då den totala tillgången på hyresrätter i kommunen inte är tillräcklig. På Vårgårdamässan fick vi möjlighet till samtal både med politiker och byggföretag, men också med mässans besökare. Syftet med att finnas med på mässan var i högsta grad att få prata med ägare till helt vanliga hus. Vårgårda är ett ganska typiskt villasamhälle, och vi har ställt oss frågan; utnyttjas verkligen all yta på ett effektivt sätt i dessa villor?

Det är ganska lätt att tänka sig att då ett flertal generationer bosätter sig i villor då familjen växer, så bör också samma villor bli allt tommare då nya generationer växer upp och flyttar hemifrån. Kvar blir föräldrar på ålderns höst och kanske plötsligt tycker att huset känns för stort. Möjligheten finns då förstås att ställa om vissa villor till ett flerbostadshus. Med förändringar i fastigheten så är det möjligt att hyra ut en del av huset och på så vis få en extra inkomst. Detta medför såklart kostnader för ombyggnation och ett visst mått av engemang från fastighetsägaren som också kommer att få verka som hyresvärd. På Vårgårdamässan pratade vi med ett flertal husägare och ställde frågor om de hade funderat på att bygga om och hyra ut. Som vi misstänkte så bor många äldre kvar i sina hus och bor således väldigt stort. De flesta hade inte tänkt tanken om att bygga om, men vi hoppas att vi kanske sådde ett frö hos de flesta kring detta.

Projekt Bovärld har förstås som ambition att hitta fler vägar till möjliga bostäder. I framtiden hoppas vi att kunna hitta framgångsrika sätt att samarbeta med enskilda husägare som kan tänka sig bli värdar för nyanlända eller som bara skulle vilja bidra till den allmänna tillgången på hyresrätter. Alla initiativ är välkomna!

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons