PDF
Senast publicerad: 2018-10-03
Miljödiplom

Ågatans Gruppbostad - Fortsatt miljödiplomerade för sitt goda miljöarbete

Ågatans Gruppboende var först ut med att belönas för sitt goda miljöarbete genom att bli miljödiplomerade 2017. Återigen har Ågatan klarat kraven för Miljödiplomering enligt Svensk miljöbas i den omdiplomering som de har genomgått.

Personalen har gjort ett fantastiskt arbete och genom sitt miljöengagemang har de visat att de ligger i framkant med miljöarbetet. Personalen på Ågatan har ett stort intresse för mat vilket har gjort det självklart att handla bra råvaror som är närproducerade eller ekologiska. Personalen tycker det är viktigt att de boende får vara delaktiga i miljöarbetet. Återvinning är en stående aktivitet som boende och personal gör tillsammans. Fjärilsväxter där fjärilar, humlor och bin trivs har planterats i land samt insektshotell har satts upp både som en insats för miljön samt som en fin trädgårdsprydnad för både boende och personal.

Detta är endast några exempel på allt som Ågatan har arbetat vid diplomeringen.

- Det känns verkligen roligt! Vi har ju jobbat på med detta under en lång tid och varje ny omdiplomering ger oss ett kvitto på att vi är på rätt väg! Det motiverar oss också starkt att fortsätta utveckla detta och det är inspirerande att se hur våra brukare också påverkas positivt och vill vara delaktiga. De är också stolta över arbetet vi gör tillsammans, säger Miljösamordnare Malin Wingquist och Sonja Magnusson samt verksamhetsledare Marie Hermansson.

Miljödiplomering av en verksamhet betyder att ett miljöledningssystem införs så att miljöarbetet kvalitetssäkras och att ständiga förbättringar sker. En rad obligatoriska delar ingår. Bland annat goda rutiner kring avfall, inköp, kemikalier, transporter och energianvändning samt kunskap om verksamhetens miljöpåverkan och mål kring vad som kan göras för att minska miljöpåverkan.

All personal har även genomgått en halvdags miljöutbildning. Personalen på Ågatan har gjort ett strålande jobb. Det är ett värdefullt arbete de lagt ner och en miljödiplomerad enhet ses som en inspirationskälla för andra verksamheter. Ågatans gruppbostad ses som en förebild och en resurs i Vårgårda kommuns miljöarbete – säger Julia Wallemyr kommunens miljöstrateg som varit med i arbetet.

Miljödimplomeringsarbetet är i linje med kommunens vision om en hållbar miljö. Det uppfyller även flera delar i kommunens miljöstrategi.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons