Meddelande

Eldningsförbud - Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet gäller från 2023-06-01 kl. 15.00 fram till beslut om föreskriftens upphävande. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg. Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Vårgårda kommun.

PDF
Senast publicerad:
Arena med barn som leker med bollar

"Det här är den bästa dagen i mitt liv" - Multisportarena invigd i Vårgårda

27 september invigdes det en ny multisportarena i Vårgårda. Den är placerad i Dahls park på Backgårdsgatan. Här kan du spela fotboll, basket, bandy och allt vad man kan hitta på. Arenan är så klart till för alla som vill ut och röra på sig. En arena för alla!

En invigning är inte en invigning utan tal och bandklippning. Vårgårda Bostäders styrelseordförande Mikaela Engström var invigningens utvalda talare. Klippning av bandet fick barnen sköta. En multisportarena i Dahls park är en fantastisk möjlighet för barn att mötas, röra på sig och inkludera. En öppen yta för alla att vara delaktiga på.

Ett band i gult och blått klipps av för att inviga arenan

Bolltrolleri och glass

Bandklippning i alla ära. Det häftigaste var nog ändå att få se bolltrollaren och artisten Emil Jylhänlahti engagera och förtrolla besökarna. Barnen häpnades och applåderna avlöste varandra när Emil körde sina tricks. Emil har turnerat runt världen med sina konster, träffat stjärnor från Ronaldinho och Zlatan till Caroline Seger. Ändå är det barnen som driver Emil. Att prata om varje invidids möjlighet att aldrig ge upp, kämpa för att uppnå det man helst av allt önskar.

"Att uppnå saker efter hård träning är en underbar känsla!" "Jag bestämmer inte, era föräldrar bestämmer inte och inte heller din tränare bestämmer hur bra just du vill bli på något, utan den som bestämmer - är du!"

Efter uppvisningen bjöds det på glass och alla var glada och nöjda. Några tyckte till och med att det var fantastiskt.

Det här är den bästa dagen i mitt liv, utbrast ett av barnen och satte ord på att bolljonglering och glass kan betyda så mycket för de unga.

Vårgårda Bostäders vd Katarina Jordansson hoppas att multisportarenan blir en mötesplats för alla Vårgårdabor.

Multisportarenan är ett resultat från ett av de önskemål som kom in från de boende i samband med en vårfest och medborgardialog på Klocket.

Vi tror på att man bygger samhällen tillsammans, menar Hållbarhetsstrateg Matilda Maroti, en av de drivande från Vårgårda kommun när det gäller att skapa dialog och utveckling kring Klocket.

Ett led i det är att skapa ett medborgarteam där vi tillsammans arbetar med utvecklingsfrågor och förslag kring Klocket.

Är du intresserad av att vara med? Kontakta Matilda. Teamet är för alla!

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons