Vårgårda kommun följer Folkhälsomyndigheten och andra expertmyndigheters rekommendationer om hur coronaviruset ska hanteras. Det är viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att minska smittspridningen. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Hjälp till att förebygga smittspridning hos riskgrupper, framför allt äldre.

Senast publicerad: 2020-09-25

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service börjar gälla

Onsdagen den 23 september började kraven i lagen om tillgänglighet till digital offentlig service att gälla för webbplatser, och det innefattar naturligtvis Vårgårda kommuns hemsida.

Lagen, som kallas webbdirektivet, är viktig för allas rätt till digital offentlig service men också för digitaliseringen av offentlig förvaltning. Det ger användarna nya sätt att få tillgång till offentlig service, till exempel via webbplatser och e-tjänster.

Digital tillgänglighet innebär att ingen ska hindras från att få tillgång till digital offentlig service. Det är därför viktigt att exempelvis offentliga webbplatser håller en god tillgänglighet.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Omkring 20 procent av Sveriges befolkning har idag någon form av funktionsnedsättning, till exempel nedsatt syn eller rörelseförmåga.

Vårgårda kommun arbetar med att utveckla hemsida, e-tjänster med mera, för att öka tillgängligheten.

– Vi har haft med denna fråga i alla år. Innehållet utvecklas liksom kraven, och vi fortsätter utveckla i den takt som vi har resurser till, säger Pontus Lilja, kommunikatör.

Den som har något att påpeka vad gäller tillgänglighet på Vårgårda kommuns hemsida kan meddela detta till oss. Läs kommunens tillgänglighetsredogörelse.