Meddelande

Vårgårda kommun arbetar för att begränsa smittspridningen med särskilt fokus på riskgrupper. Vi strävar efter att upprätthålla prioriterade verksamheter, och har beredskap för en eskalerande situation. Vi följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters rekommendationer. Dessa uppdateras kontinuerligt, vilket gör att kommunen också behöver fatta beslut med kort varsel.

PDF
Senast publicerad: 2020-09-16

Coronaviruset, covid-19

Vårgårda kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset (covid-19) och samverkar med andra myndigheter i nationellt och regionen. Vårgårda kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det kommer att byggas på mycket information över tid. Var noga med att titta när sidan senast är publicerad.

Information om coronavirus i Vårgårda kommun

 • Senaste notiser

  Just nu sker det många olika saker och verksamheterna genomför förändringar för beredskap och för att kunna hantera situationen. Här samlar vi det senaste i kortare notiser.

 • Frågor och svar om corona (covid-19)

  Här finner du svar på de vanligaste frågorna som vi får just nu, gällande vår verksamhet. Sidan uppdateras löpande.

 • Förskolor, skolor och fritidshem hålls öppna

  Förskolor, skolor och fritidshem hålls öppna. Nya beslut kan fattas om läget förändras. Skulle en uppmaning om stängning ske uppdateras informationen.

 • Prata med barn och unga om corona

  Alla berörs av den situation vi är inne i. Även barn och ungdomar har uppfattat att det är en speciell situation och har beroende på hemförhållanden, umgänge m.m

 • The corona virus, in other lanuages

  Here are links to information in 22 different languages from the Public Health Agency of Sweden about how to protect yourself and others from covid-19.

 • Egenansvar

  Det är viktigt att vi alla nu tar ansvar för att inte sprida smitta. Det finns en oro för coronaviruset och det ska vi ta på stort allvar.

 • Information för företag

  Med anledning av att många företag drabbas hårt av Coronaviruset vill Vårgårda kommun försöka dra sitt strå till stacken och hjälpa till för att mildra effekterna för vårt näringsliv.

 • Frågor och svar om coronasmitta för dig som är vårdnadshavare

  För dig som är vårdnadshavare till barn och elever i våra förskolor och skolor finns frågor och svar samlade.

 • För dig som arbetar i Vårgårda kommuns verksamheter

  Om du arbetar i någon av våra verksamheter finns information på Intranätet. Där finns riktlinjer när det gäller vårt ansvar som arbetsgivare vid en pandemi och vad som gäller dig som anställd om du tror du drabbats av smitta.

 • Samhällsviktig verksamhet

  Samhällsviktig verksamhet är ett samlingsbegrepp som omfattar de verksamheter, anläggningar, noder, infrastrukturer och tjänster som är av avgörande betydelse för att upprätthålla viktiga samhällsfunktioner inom en samhällssektor.

 • Länkar och källkritik

  Vårgårda kommun följer ansvariga myndigheters beslut och inriktningar. Det innebär att mycket information om specifika frågor bäst informeras om på deras egna webbplatser.

 • Corona klassat som pandemi

  Världshälsoorganisationen (WHO) har från 11 mars klassat Covid 19 som en pandemi. En pandemi innebär en omfattande spridning till alla världens kontinenter av en helt ny typ av smittsam sjukdom.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons