Senast publicerad:

Kort om vaccination i Vårgårda

Vaccination mot Covid-19 pågår fortsatt i Vårgårda. Takten bestäms utifrån vaccintillgång, alltså leveranser som distribueras till Vårgårda. I Vårgårda är det Närhälsan och Legehuset som nu vaccinerar. Håll koll på när det finns lediga tider för just dig.

Vaccination

För er som bokar vaccination genom Legehuset genomförs den i Sporthallen i Vårgårda, Parkgatan 26, 447 31 (Inte Coops parkeringsplats)

För er som vaccinerar dos 2 sker den i Centrumkyrkan, samma plats som dos 1.

Det finns viss förvirring kring detta. Regionen är ansvariga för information kring detta, men det är för att förtydliga lite otydligheter som uppmärksammats

För Vårgårda hänvisar vi till mer information på Närhälsan Vårgårdas hemsidalänk till annan webbplats eller 1177.se, länk till annan webbplatsalternativt Legehusetlänk till annan webbplats.

Ny samlingssida för bokningar

Det är inte ett gemensamt bokningssystem utan en listfunktion där man kan få en överblick av var i länet det finns lediga vaccinationstider att boka. Syftet är att underlätta för de som vill boka in sig att se lediga tider i närtid.

Du får boka tid var du vill men du bör välja en mottagning där du även ska ta dos 2. Vaccinationen är gratis.

Mottagningar som har lediga tider för webbokning just nu länk till annan webbplats

https://www.vgregion.se/ov/vaccinationstider/vaccinationstider/länk till annan webbplats

Inför en vaccination är det bra att redan ha fyllt i sin hälsodeklaration

Inför vaccination ska du ha fyllt i en Hälsodeklaration. Utan hälsodeklaration kan du inte vaccineras. Det är ingen omfattande blankett, men väl så viktig.

För att spara tid och oklarheter är det bra om du fyller i en hälsodeklaration redan innan. Hälsodeklaration hittar du på Folkhälsomyndigehtens webbsida.länk till annan webbplats

Håll avstånd!

Att hålla avstånd är den enskilt viktigaste åtgärden i alla sammanhang. Det är också den huvudregel som Folkhälsomyndigheten lyfter fram hela tiden. Håller du tillräckligt avstånd till människor som du inte bor tillsammans med, så blir du troligen inte smittad. Längre fram kommer tillräckligt många människor att vara vaccinerade för att smittspridningen verkligen ska minska.