SMHI meddelar gul varning natten till måndag. Ett lågtryck ger kraftiga väst eller nordvästvindar med mycket hårda vindbyar, lokalt stormbyar under natten till måndag.

Senast publicerad:

Nya åtgärder för att begränsa spridning av covid-19 - från 8 december 2021

För att minska risken för smittspridning av sjukdomen covid-19 beslutade Folkhälsomyndigheten att rekommendera från och med 8 december om nya smittskyddsåtgärder. Tänk på alla grundläggande råden som ni känner till väl. Håll avstånd, tvätta händerna, stanna hemma vid symtom. Gör vi alla vår del nu så kan vi få fira jul på ett bra sätt.

• Alla och envar att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus.

Folkhälsomyndigheten beslutar även att rekommendera alla vuxna att:

• Om möjligt undvika trängsel i kollektivtrafik genom att välja att resa andra tider än i rusningstrafik eller använda andra färdsätt, som till exempel att gå, cykla eller åka bil.
  • Använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att undvika trängsel.

Folkhälsomyndigheten beslutar vidare att rekommendera arbetsgivare att:

• Underlätta för anställda att vaccinera sig samt informera om vikten av att stanna hemma när man får symtom.
  • Göra det möjligt för anställda att hålla avstånd till varandra till exempel på möten, i fikarum och omklädningsrum. Undvika större samlingar inomhus med många deltagare.
  • Göra det möjligt för anställda att i viss utsträckning arbeta hemifrån när arbetet så tillåter.

Utbildningsmoment inom skola och vuxenutbildning omfattas dock inte av rekommendationen.

Folkhälsomyndigheten beslutar även att rekommendera:

• Den som bedriver kollektivtrafik att bibehålla en full turtäthet.

Vaccination i Vårgårda

Håll utkik på både regionens sida och Närhälsan Vårgårdas webbsidor. Där finns information och tider för vaccination. Det kan komma ny information och nya tider som kan bokas, därför rekommenderar vi att ni kollar båda sidor.

Regionen: https://www.vgregion.se/ov/vaccinationstider/vaccinationstider/vargarda/länk till annan webbplats

Närhälsan: https://www.narhalsan.se/hitta-mottagning/vargarda/narhalsan-vargarda-vardcentral/länk till annan webbplats

Då alltför många fortfarande saknar skydd mot covid-19 genom vaccination kompletterar Folkhälsomyndigheten tidigare åtgärder med rekommendationer till allmänheten, till arbetsgivare, till kollektivtrafik och med allmänna råd till serveringsställen från och med den 8 december i syfte att minska smittspridningen. Rekommendationerna gäller till och med den 31 januari 2022.