Vårgårda kommun följer händelseutvecklingen av coronaviruset (covid-19) och samverkar med länsstyrelsen och andra myndigheter i regionen. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Senast publicerad: 2020-03-17

Distansutbildning kommer gälla för Gymnasium

Nu på förmiddagen kom information från regeringen att högskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar från och med i morgon rekommenderas att bedriva utbildning på distans, via dator.

I Vårgårda påverkas därmed både Sundlergymnasiet och KomVux. Sundlergymnasiet kommer att stänga sin verksamhet i eftermiddag och från och med i morgon bedriva undervisning på distans.

Detsamma gäller KomVux – även de kommer från och med i morgon att hålla stängt.

Förskola, grundskola och fritids kommer fortsatt att hållas öppna, men detta kan komma att ändras utifrån vilka rekommendationer som kommer från nationellt håll.

Vårgårda kommun följer noggrant utvecklingen och planerar just nu för flera olika scenarier.

Mer information kommer när vi vet mer.

Sundlergymnasiet

Regeringen har rekommenderat huvudmännen för landets gymnasieskolor att fr o m onsdag 18 mars övergå till distansundervisning. Vårgårda kommun följer regeringens rekommendation och kommer den närmaste tiden bedriva undervisningen inom gymnasieskolan på distans.

Samtliga elever får information via Schoolsoft om hur detta praktiskt ska genomföras. Huvudprincipen är att eleverna studerar enligt sitt ordinarie schema och lärare finns tillgängliga på distans. Elevernas närvaro kontrolleras genom att de aktivt deltar i lektionerna.

Under de senaste åren har Sundlergymnasiet bedrivit ett aktivt arbete för att i högre utsträckning digitalisera undervisningen. Vår förhoppning är att detta utvecklingsarbete kommer att vara till nytta för eleverna den närmaste tiden.

Gymnasiesärskola kommer att fortsätta enligt ordinarie schema.

Alla elever och vårdnadshavare är välkomna med eventuella frågor till:

Thomas Johansson, skolchef för gymnasiet

Tfn: 0322-600886
E-post: thomas.johansson@vargarda.se

Maria Eriksson Svanberg, rektor för gymnasiet

Tfn:0322-600 988
E-post: maria.eriksson-svanberg@vargarda.se

Vi ber om förståelse för att vi de närmaste dagarna inte alltid kommer att vara tillgängliga på telefon.