Senast publicerad: 2020-03-31

Information om lunch för gymnasieelever Vårgårda kommun

Alla elever som går i gymnasiet har rätt att få en portion lunch serverad under ordinarie skoldagar. Vårgårda kommun erbjuder skollunch till alla gymnasieelever folkbokförda i Vårgårda kommun samt elever inskrivna på Sundlergymnasiet, men boende i andra kommuner.

Den här rutinen gäller under den period som gymnasieskolan bedriver distansundervisning. Vi tydliggör nu rutinerna kring detta då vi vill minska smittspridningen i samhället. Lunchportioner finns att hämta i flera av kommunens kök. Eleven ska ta med lunchen hem och äta den hemma för att minska trängseln i matsalarna.

Så här gör du:

• Maila kostenheten@vargarda.se och lämna följande information senast kl. 10:00 samma dag som du vill hämta din lunchlåda. I mailet ska du ange:
    • Namn
    • Ev. allergi
    • Vilket ungefärligt klockslag du kommer att hämta maten (mellan 11-12:30)
    • Om du vet att du vill hämta mat fler än 1 dag kan du lägga alla dagar i samma mail.
    • Om du vill hämta den i någon av ytterskolornas kök i stället för Gullhögen behöver du meddela vilket skolkök du önskar hämta din mat.
    • Mellan kl. 11:00-12:30 finns maten klar i en engångsform
  • Maten hämtas på baksidan av Gullhögskolans kök. Gå upp på lastbryggan och ta den andra dörren. Det sitter en skylt på dörren.
  • Innanför dörren sitter handsprit. Ta lite innan du börjar.
  • Hitta ditt namn på listan och pricka av.
  • Ta en varm förpackning i värmeskåpet och en sallad i kyllådan
  • Använd de grytlappar som finns så du inte bränner dig. (Har du beställt specialkost så finns de högst upp, märkt med ditt namn).
  • Fråga personalen om du inte hittar ditt namn eller mat.
  • Glöm inte att stänga allt efter dig noga så att inte värme eller kyla släpps ut.
  • Ta med maten hem och ät.

Hygienregler

• Glöm inte att tvätta händerna noga innan du går ut och när du kommer hem.
  • Maten ska inte kylas ner och sparas utan all överblicen mat ska kasseras
  • I övrigt följ myndigheternas riktlinjer. Har du några symptomså skriv det i mailet så löser vi mat på ett specialsätt till dig.

Har ni frågor kring detta kontakta:Jonas Mårtensson
Kostchef

Jonas.martensson@vargarda.se