Från och med 2 juni är det bevattningsförbud i Vårgårda kommun. Det är mycket högre vattenförbrukning än normalt och trots vädjan om återhållsamhet är förbrukningen väldigt hög. Bevattningsförbudet innebär att det kommunala dricksvattnet endast ska användas för hushållens mest nödvändiga behov. Förbudet omfattar att vattna gräsmattor, tvätta fordon samt att fylla pooler. Förbudet gäller preliminärt två veckor, sedan görs en ny bedömning av situationen.

Senast publicerad: 2020-05-20

Hälsning från Vårgårda kommun

Inför kommande Kristi himmelfärdsdag och helg kommer här en hälsning från Vårgårdas kommunchef Lasse Björkqvist:

”Nu väntar för många några lediga dagar och förhoppningsvis blir det fint väder så att vi kan vara ute och njuta av naturen när den är som vackrast.

Kom dock ihåg att i samband med detta fortsatt följa alla rekommendationer om fysisk distansering. I Vårgårda är det nu och kommande veckor och månad det gäller att anstränga sig som mest.

Smittspridning pågår nämligen fortfarande i Västra Götaland och därför är det vad vi gör nu som avgör hur många allvarligt sjuka personer vi får i sjukvården och inom äldrevården hos oss under sommaren.

Många är förståeligt nog nu trötta efter en vår där nästan inget har varit som vanligt. Coronapandemin har drabbat oss alla och vi är många som önskar att livet och vardagen snart återgår till hur det var innan pandemin. Aktuella mätningar av beteenden och attityder visar dock tyvärr att många i allt fler situationer inte längre efterlever de rutiner, regler och restriktioner som är så viktiga att följa. Det är därför vi nu alla måste ta ansvar och hjälpa och påminna varandra om dessa. De är ju till för oss alla – inte minst för de som finns i riskgrupper och för de som arbetar inom omsorg och sjukvård.

Ju färre som smittas, desto större är chansen att regionens sjukvård inte blir överbelastad. När det i delar avlandet nu börjar se ljusare ut behöver vi vara mer noggranna än någonsin. Kan vi härda ut, hålla i och fortsätta att tvätta händerna, stanna hemma vid symtom, hålla avstånd, undvika folksamlingar, hjälpa riskgrupper osv så kan vi klara det här på ett bra sätt. Då ökar också chansen för att anställda inom omsorg och sjukvård kan få välförtjänt semester i sommar.

Ha alltså en riktigt skön långhelg, men kom samtidigt ihåg: Håll i, håll ut och håll avstånd!”