Vårgårda kommun följer Folkhälsomyndigheten och andra expertmyndigheters instruktioner om hur coronaviruset ska hanteras. Det är viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att minska smittspridningen. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förebygga smittspridning hos riskgrupper, framför allt äldre.

Senast publicerad: 2020-10-29

Restriktioner gäller även Vårgårda kommun

Som många av er säkert redan har hört har det idag införts nya restriktioner för Västra Götaland i syfte att minska den just nu snabba spridningen av Covid-19.

De nya restriktionerna är en kraftig skärpning jämfört med de som tidigare funnits. Nedan är de viktiga listade. Ta er tid att läsa igenom dom och gör sedan ert allra bästa för att följa dem.

Det är allvar nu och vi behöver alla bidra för att minska spridningen innan den riskerar att bli ohållbart stor.

• Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. (Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.)
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Vårgårda kommun kommer att se över vad detta innebär för våra verksamheter. När beslut är tagna informerar vi om dem. Det gäller hur som helst att åter påminna oss om att det det mest grundläggande gäller:

Vilka är de allmänna råden?

• Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder
  • Håll en armslängds avstånd till andra både inomhus och utomhus
  • Om det är möjligt, gå, cykla eller använd alternativa färdsätt