Vårgårda kommun följer Folkhälsomyndigheten och andra expertmyndigheters instruktioner om hur coronaviruset ska hanteras. Det är viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att minska smittspridningen. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förebygga smittspridning hos riskgrupper, framför allt äldre.

Senast publicerad: 2020-11-03

Utökade öppettider och Covid-anpassning på Tumbergs Återvinningscentral

Coronaviruset (Covid-19) påverkar hela samhället och Vårgårda kommun följer händelseutvecklingen noga. Vi vidtar försiktighetsåtgärder och planerar för att säkerställa att vi kan upprätthålla våra uppdrag, som till exempel att hålla öppet på vår återvinningscentral.

För att värna om våra medarbetares och besökares hälsa och säkerhet vill vi göra följande förtydliganden och ändringar. Vid behov kommer personalen begränsa mängden fordon inne på anläggningen. Detta kan medföra ökade köer och vi ber er att ha överseende med detta.

Vi kommer med start 7 november att utöka våra öppettider på lördagar till 8:00 – 12:00. Vi öppnar alltså anläggningen en timme tidigare än normalt. Detta är ett försök till att minska trycket på lördagarna. För er som har möjlighet är det också bra att styra om besöken från lördagar till vardagar, främst tisdag till fredag.

Stanna hemma om du är sjuk

Vi ber dig att följa de allmänna råden från Folkhälsomyndigheten och besök oss inte om du är sjuk eller befinner dig i karantän – för din och vår skull.

Ta inte med barnen till återvinningscentralen (gäller främst lördagar)

Ur säkerhetssynpunkt ber vi er, om det är möjligt, att inte ta med barnen till återvinningscentralen. Tidvis är tempot mycket högt och det är många fordon och människor i rörelse på en begränsad yta. Ett barn som rör sig kan vara svårt att upptäcka i tid för till exempel den som kommer med bil.

Vi hjälper dig gärna men håller avstånd

Som vanligt är du som besökare välkommen att ställa frågor till våra medarbetare på återvinningscentralen – däremot undviker vi att komma nära våra besökare och håller ett behörigt avstånd för att minska eventuell smittorisk.