Just nu finns det inget vatten i delar av Östadkulle. VA arbetar med felsökning för att hitta orsaken. Mer information kommer så snart vi vet mer.

Senast publicerad: 2020-12-19

Vårgårda kommuns beslut med anledning av regeringens restriktioner 18 december

Vid en pressträff under fredagseftermiddagen den 18 december lämnade regeringen besked om ytterligare nationella restriktioner.

Restriktioner:

• Folkhälsomyndigheten sänker maxantalet i ett sällskap på restaurang från åtta till fyra personer. Detta gäller från och med den 24 december.
  • Folkhälsomyndigheten ger besked om att köpcentrum, butiker och gym snarast behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång. Trängsel får inte förekomma.
  • Folkhälsomyndigheten förlänger den rekommendation om att gymnasieskolor ska bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari 2021.
  • All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.
  • Folkhälsomyndigheten kommer att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter. Folkhälsomyndigheten kommer att återkomma med detaljer innan ikraftträdande. Ikraftträdande den 7 januari.
  • Alla som kan jobba hemma ska jobba hemma. Regeringen kommer att ge ett särskilt uppdrag till alla statliga myndigheter för att säkerställa att all icke nödvändig personal ska arbeta hemma.

Kommunstyrelsens ordförande beslutar:

På grund av dessa restriktioner har Vårgårda kommun genom Kommunstyrelsens ordförande hittills beslutat stänga:

• Vårgårda kommuns idrottshallar stängs fr. o. m. dagens datum nu även för ungdomsverksamhet fram till 24 januari efter regeringens nya restriktioner.
  • Biblioteket håller stängt fram till den 24 januari.
  • Ishallen stänger fram till den 24 januari
  • Badet håller stängt fram till den 24 januari
  • Fritidsgården stänger fram till den 24 januari.
  • Öppen förskola håller stängt fram till den 24 januari.
  • Sundlergymnasiet och Komvux ska fortsätta bedriva fjärr- eller distansundervisning fram till den 24 januari.

– Covid-19 fortsätter att drabba oss och det ser inte alls bra ut. Återigen hamnar allt fler på sjukhusen och på intensivvård. Dödstalen stiger vilket är oerhört bekymmersamt. Det är på allvar nu och vi måste lösa det tillsammans genom att även fortsättningsvis hålla ut, hålla i och hålla avstånd. Vaccin kommer, men det kommer att dröja lång tid innan vi alla fått ta del av det. Så jag vädjar till dig om att vara rädd om dig och de som du möter, det är inte enkelt att under så lång tid följa alla rekommendationer men det är enda vägen framåt, skriver kommunchef Lars Björkqvist med anledning av utvecklingen.