Vårgårda kommun arbetar för att begränsa smittspridningen med särskilt fokus på riskgrupper. Vi strävar efter att upprätthålla prioriterade verksamheter, och har beredskap för en eskalerande situation. Vi följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters rekommendationer. Dessa uppdateras kontinuerligt, vilket gör att kommunen också behöver fatta beslut med kort varsel.

Senast publicerad: 2021-01-25

Lämna och hämta barn

Lämning och hämtning ska ske på ett tryggt vis på våra förskolor. På de förskolor där det är möjligt kommer lämning och hämtning att ske utomhus på grund av de striktare restriktioner som infördes i Västra Götaland i november. På andra förskolor kan det bli andra förändringar, till exempel en gräns för hur många som får komma in i förskolans hall samtidigt.

Rektor beslutar om rutiner på respektive förskola, beroende på vilka möjligheter som finns för att minska risken för smittspridning. Rektor ska också se till att vårdnadshavare får information om det blir förändringar när det gäller hämtning och lämning på din förskola.

Vi ber er föräldrar att:

· Vid lämning och hämtning kan det vara aktuellt att vänta utanför eller att förskolan har en gräns på antal som får vistas i hallen/kapprum.

· Hålla 1,5-2 meters avstånd till personal och barn som inte är dina egna inklusive andra vuxna (självklart kan det finnas undantag om barn är ledsna och du behöver lämna över i famnen).

· Avstå från att gå in på avdelningen. Om du ändå av någon akut anledning måste gå in: Håll avstånd och gå åt sidan om någon behöver passera dig.

· Maila eller ring i förväg och boka en tid om du vill prata med personal i något ärende som inte är av absolut akut karaktär.

· Ha förståelse för att personal kommer att göra dig uppmärksam på ovanstående i fall du i hastigheten glömmer av dig.

Om du som vårdnadshavare har fått ett positivt provsvar för covid-19 får du inte lämna/hämta på förskolan.

Tack för ditt samarbete i ovan!