Just nu finns det inget vatten i delar av Östadkulle. VA arbetar med felsökning för att hitta orsaken. Mer information kommer så snart vi vet mer.

Senast publicerad: 2020-12-08

Vad gäller vid skolstängning?

Våren 2020 infördes en ny lag och en tillfällig förordning som syftar till en flexibilitet i skolverksamheten under coronapandemin. De nya bestämmelserna gör att man kan (helt eller delvis) stänga en verksamhet. Kommunen kan besluta om skolstängning när en så stor andel av personalen är frånvarande med anledning av corona att det inte går att bedriva verksamhet. I övriga fall, (exempelvis för att minska smittspridning) kan beslut endast tas från regering eller genom rekommendation av folkhälsomyndigheten eller ansvarig smittskyddsläkare. Kontinuerlig dialog förs med smittskydd Västra Götaland och i dagsläget har Vårgårda kommun inga enheter med den utbredning som krävs för skolstängning.

Vi gör allt vi kan för att anpassa verksamheten så att våra förskolor och skolor kan vara öppna. Detta eftersom skolan för många barn är en trygg plats, men även för att en eventuell stängning skulle medföra att förlorad skoltid ska tas igen under helger eller lov. Kommunen följer noggrant information från Folkhälsomyndigheten, Västra Götalandsregionen, Sveriges kommuner och regioner, myndigheten för samhällsskydd och beredskap när det gäller coronaviruset och annan smitta. Det är viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att minska smittspridningen.