Från och med 2 juni är det bevattningsförbud i Vårgårda kommun. Det är mycket högre vattenförbrukning än normalt och trots vädjan om återhållsamhet är förbrukningen väldigt hög. Bevattningsförbudet innebär att det kommunala dricksvattnet endast ska användas för hushållens mest nödvändiga behov. Förbudet omfattar att vattna gräsmattor, tvätta fordon samt att fylla pooler. Förbudet gäller preliminärt två veckor, sedan görs en ny bedömning av situationen.

Senast publicerad: 2020-03-31

Information om lunch för gymnasieelever Vårgårda kommun

Alla elever som går i gymnasiet har rätt att få en portion lunch serverad under ordinarie skoldagar. Vårgårda kommun erbjuder skollunch till alla gymnasieelever folkbokförda i Vårgårda kommun samt elever inskrivna på Sundlergymnasiet, men boende i andra kommuner.

Den här rutinen gäller under den period som gymnasieskolan bedriver distansundervisning. Vi tydliggör nu rutinerna kring detta då vi vill minska smittspridningen i samhället. Lunchportioner finns att hämta i flera av kommunens kök. Eleven ska ta med lunchen hem och äta den hemma för att minska trängseln i matsalarna.

Så här gör du:

• Maila kostenheten@vargarda.se och lämna följande information senast kl. 10:00 samma dag som du vill hämta din lunchlåda. I mailet ska du ange:
    • Namn
    • Ev. allergi
    • Vilket ungefärligt klockslag du kommer att hämta maten (mellan 11-12:30)
    • Om du vet att du vill hämta mat fler än 1 dag kan du lägga alla dagar i samma mail.
    • Om du vill hämta den i någon av ytterskolornas kök i stället för Gullhögen behöver du meddela vilket skolkök du önskar hämta din mat.
    • Mellan kl. 11:00-12:30 finns maten klar i en engångsform
  • Maten hämtas på baksidan av Gullhögskolans kök. Gå upp på lastbryggan och ta den andra dörren. Det sitter en skylt på dörren.
  • Innanför dörren sitter handsprit. Ta lite innan du börjar.
  • Hitta ditt namn på listan och pricka av.
  • Ta en varm förpackning i värmeskåpet och en sallad i kyllådan
  • Använd de grytlappar som finns så du inte bränner dig. (Har du beställt specialkost så finns de högst upp, märkt med ditt namn).
  • Fråga personalen om du inte hittar ditt namn eller mat.
  • Glöm inte att stänga allt efter dig noga så att inte värme eller kyla släpps ut.
  • Ta med maten hem och ät.

Hygienregler

• Glöm inte att tvätta händerna noga innan du går ut och när du kommer hem.
  • Maten ska inte kylas ner och sparas utan all överblicen mat ska kasseras
  • I övrigt följ myndigheternas riktlinjer. Har du några symptomså skriv det i mailet så löser vi mat på ett specialsätt till dig.

Har ni frågor kring detta kontakta:Jonas Mårtensson
Kostchef

Jonas.martensson@vargarda.se