Vårgårda kommun arbetar för att begränsa smittspridningen med särskilt fokus på riskgrupper. Vi strävar efter att upprätthålla prioriterade verksamheter, och har beredskap för en eskalerande situation. Vi följer Folkhälsomyndigheten och andra myndigheters rekommendationer. Dessa uppdateras kontinuerligt, vilket gör att kommunen också behöver fatta beslut med kort varsel.
I Vårgårda kommun har vi arbetat med Grannsamverkan sedan 2006. I dag finns ett stort antal olika lokala gransamverklasngrupper i kommunen, både i och utanför tätorten. Arbetet med gransamverkan sker i samverkan mellan kommunen, polisen och Studiefrämjandet.
Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för inbrottstjuvar. Genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig gör att tjuven blir avskräckt.
Målet med Grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden. Detta uppnås genom sociala nätverk bestående av boende i ett område som samarbetar, stödjer och hjälper varandra och samtidigt har en god uppmärksamhet på vad som händer i området och har kontakt med polisen. Grannsamverkan ger också möjlighet till ökad kunskap om risker, hur man förebygger skador och skyddar sin boendemiljö mot brott.
Är ni intresserade av att starta en Grannsamverkansgrupp i ert område, kontakta då Polisen i Vårgråda eller kommunens Folkhälsostrateg (nås via kommunens växel.). Ni kan också kontakta Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad, Vårgårda.
Att starta en Grannsamverkansgrupp är gratis, det som krävs från er är att ni går igenom det material som finns för Grannsamverkan. Detta görs i en studiecirkel som ni håller i själva.
Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00
Stängd lunch 12.00-13.00
Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00
Organisationsnummer
212000-1454
Besöksadress
Kungsgatan 45
Postadress
44780 Vårgårda
E-post
kommunen@vargarda.se