PDF
Senast publicerad: 2019-05-06

Överförmyndare

Vårgårda med i överförmyndare i samverkan

Överförmyndare i Samverkan (ÖiS) är en gemensam kansliorganisation för överförmyndarna i Bollebygd, Falköping, Gullspång, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Skara, Skövde, Svenljunga, Tibro, Tidaholm, , Tranemo och Vårgårda kommuner.

Verksamheten bedrivs i ett gemensamt överförmyndarkontor i Skövde. Var och en av de samverkande kommunerna har fortfarande en egen överförmyndare. Överförmyndarna har delegerat sina beslutsbefogenheter till tjänstemännen på det gemensamma kontoret. Tjänstemännen är anställda av Skövde kommun. Alla verksamhetsfrågor besvaras av tjänstemännen i Skövde kommun.

För ytterligare information se www.ois.skovde.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppgift

Överförmyndarens uppgift är att förhindra att personer som inte själva kan tillvarata sin rätt drabbas av rättsförluster. Det kan avse omyndiga (upp till 18 års ålder) eller personer som på grund av hög ålder, sjukdom, psykisk störning eller handikapp inte kan bevaka sin rätt, förvalta sin egendom eller sörja för sin person.

Hela verksamheten skyddas genom stark sekretess i sekretesslagen. Den innebär tystnadsplikt för alla berörda i verksamheten.

För den som har behov av hjälp medverkar överförmyndaren till att god man eller förvaltare utses. Den kontrollerar sedan att de utsedda personerna fullgör sina uppdrag på ett tillfredsställande sätt. Blankett för ansökan/anmälan om behov av god man/förvaltare kan du ta del av under fliken E-tjänster och blanketter.

Har du frågor eller vill ha hjälp, kontakta Isabell Skarhall, överförmyndare. Se "kontakta oss" i högerspalten.

Är du intresserad av människor och ekonomi och har tid över för en social insats? Om du vill arbeta som god man/förvaltare i vår kommun kan du kontakta Vårgårda kommun.

Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Vårgårda kommun

Fakturor

Box 21 
447 21 Vårgårda

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons