SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall. Under onsdagsmorgonen drar ett snöfallsområde in över Vårgårda kommun. Snöfallet kan ge upphov till störningar i trafiken i samband med halka, snömodd och dålig sikt. Framkomligheten på vägar som inte har hunnit snöröjas kan bli begränsad.

Senast publicerad:

Vårgårda kommun har behov av kontaktpersoner

Vill du göra skillnad? Är du intresserad av andra människor? Har du en stabil livssituation och kraft över? Att vara kontaktperson är en givande utmaning som kan vara svår ibland, men framförallt ge berikande upplevelser.

Nu söker vi dig som kan vara stöd för en annan människa! Vi söker framför allt män i åldern 25-40 år. Du får gärna ha intresse av brädspel, bowling, historia och att ge dig ut på promenader. Är det du?

Vad innebär det att vara kontaktperson?

En kontaktperson fungerar som ett stöd och vän till ett barn/ungdom/vuxen några timmar per vecka. Genom att göra saker ihop bygger ni ihop en relation. Du blir en person att vända sig till. En överenskommelse görs i varje uppdrag om hur ofta man ska ha kontakt och när. Oftast handlar det om en eftermiddag/kväll per vecka.

För att bli kontaktperson krävs ingen särskild utbildning eller erfarenhet. Det är dock viktigt att du har ett intresse av andra människor, är lyhörd och har tid för ett uppdrag i din vardag.

Hur går det till när man blir kontaktperson?

Du kan fylla i en intresseanmälan via hemsidan eller skicka ett mail till vår familjehemssekreterare. När vi fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig. Om du är intresserad av att gå vidare görs en utredning av dig och din situation
samt kontroll av olika register.

Fyll i en intressanmälan här på hemsidan