Vuxenutbildningen Herrljunga-Vårgårda

PDF
Senast publicerad:

Kurser på gymnasial nivå

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar utbildningar inom den treåriga gymnasieskolan. Den är för dig som saknar några kurser eller har ett ofullständigt gymnasiebetyg och behöver behörighet till fortsatta studier på yrkeshögskolan eller högskolan. Efter avslutade studier kan du få ett slutbetyg/gymnasieexamen eller utdrag ur betygskatalog.

Gymnasiekurser via oss

Gymnasiekurser finns att läsa som enskilda kurser dagtid eller distans. Vilka kurser som erbjuds hos oss ser du om du loggar in på webbansökan under Vuxenutbildning på E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Distanskurserna genomförs av Exlearn education. De läses i regel över 10 veckor, vilket motsvarar 50% studietakt för en kurs på 100 poäng, men vill du läsa med en annan studietakt kan du kontakta administratör angående detta.

Du hittar Webbansökan under Vuxenutbildning på E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Behörighet

Du har rätt att deltaga i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning från och med andra halvåret det år du fyller 20 år eller har slutfört utbildning på ett nationellt program. För att vara behörig att tas emot till en kurs inom gymnasial vuxenutbildning skall du dels sakna eller ha brister i sådana kunskaper som kursen avser att ge, dels ha förutsättningar att följa utbildningen.

Ansökan görs via webbansökan under Vuxenutbildning på E-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Prövning

Prövning innebär att du genom prov (prövning) kan få betyg på kunskaper du läst in på egen hand eller erhållit på annat sätt. En prövning omfattar alltid hela kursen och kan vara både skriftlig och muntlig. Avgiften för prövning är 500 kr per kurs. Skolan fakturerar dig vid anmälan till prövning. Prövning på en kurs som du tidigare fått IG/F är kostnadsfri, bifoga betyg.

Anmälan görs till skolans expedition, som också står till tjänst med ytterligare upplysningar.

Ansökningsblankett hittar du under e-tjänster och blanketter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studielitteratur

Du bekostar själv din studielitteratur. Läromedelsförteckning finns att hämta på vuxenutbildningens hemsida efter sista ansökningsdag. För att studera på vald kurs krävs att man har avsett läromedel med sig till kursstart.

Minimera
Kontakt
Hitta snabbt

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons