Vårgårda kommun följer Folkhälsomyndigheten och andra expertmyndigheters rekommendationer om hur coronaviruset ska hanteras. Det är viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att minska smittspridningen. Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Hjälp till att förebygga smittspridning hos riskgrupper, framför allt äldre.

Senast publicerad: 2020-08-24
Hög med Vårgårda biblioteks lånekort

Inaktiva bibliotekskonton rensas 1:a oktober

Har du inte använt ditt bibliotekskonto på tio år eller mer? Nu kommer biblioteket snart börja gå igenom alla konton och radera inaktiva användare.

Vi har idag många fler lånekonton i våra system än vad som faktiskt används, så för er säkerhet och för att kunna ge våra aktiva låntagare bättre service behöver gamla lånekonton tas bort. Den 1a oktober börjar vi storstädningen.

Frågor & Svar:

”Jag använder mitt bibliotekskonto jättemycket och vill inte att ni tar bort det, hur gör jag?” Du kan lugnt låna på som vanligt, vi kommer bara att ta bort de användarkonton som inte använts alls på 10 år eller mer.

”Jag använder inte mitt konto och ser gärna att det försvinner, hur gör jag?” Du behöver inte göra någonting, vi ser i bibliotekets system vilka bibliotekskonton som inte använts på länge och tar bort dem. Vill du själv avsluta ditt bibliotekskonto på Vårgårda bibliotek kan du när som helst komma till informationsdisken med giltig fotolegitimation och be oss radera ditt konto.

”Jag har inte lånat något på jättelänge men vill ha kvar mitt bibliotekskonto, hur gör jag?” Enkelt! Du besöker Vårgårda bibliotek och lånar med dig något hem. Vi har massor av böcker, filmer, ljudböcker, tidskrifter och tv-spel att välja på. Du kan också använda ditt lånekort för någon av våra digitala tjänster. Ladda ner appen Biblio och låna en e-bok eller en ljudbok och läs den digitalt. Du kan också låna en strömmande film hemifrån via viddla.se eller cineasterna.se. Kom in till informationsdisken på Vårgårda bibliotek med giltig fotolegitimation om du inte har en PIN-kod kopplad till ditt lånekort.

”Ni tog bort mitt konto men nu vill jag ha ett igen, hur gör jag?” Kom in till informationsdisken på Vårgårda bibliotek så skapar vi ett nytt konto åt dig. Allt vi behöver är en giltig fotolegitimation.

Har du frågor om just ditt lånekonto? Kom till informationsdisken med lånekort eller giltig fotolegitimation.

Vårgårda bibliotek

Besöksadress: Föreningsgatan 3 Vårgårda