PDF
Senast publicerad:

Databaser

Lista över bibliotekets databaser

Biblioteket har tillgång till ett antal databaser som du som låntagare kan hämta information från. Alla databaser är tillgängliga på plats i biblioteket och vissa går även att nå hemifrån. Nedan följer en lista på de databaser biblioteket tillhandahåller: 


Arkiv Digital

ArkivDigitals bildarkiv är en databas för släktforskare och andra historiskt intresserade. Bildarkivet består av nästan 190 000 volymer eller omkring 53 miljoner digitala färgbilder på kyrkoböcker, bouppteckningar, mantalslängder, domböcker, militära rullor, släktnamnsregister, katekismilängderna, äktenskapsmål, fängelsehandlingar, sjömanshus och mycket annat. Databasen fylls på med över en halv miljon nya bilder varje månad. För mer information besök www.arkivdigital.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Landguiden

Landguiden är både en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Databasen är en vidareutveckling av Utrikespolitiska institutets klassiska skriftserie "Länder i fickformat". Här finner du både djupgående och grundläggande information och statistik om alla världens länder. Betoningen läggs på att skildra den grundläggande utvecklingen i ett land och Landguidens skribenter skriver således om regeringsskiften, partiombildningar, författningsändringar, stora politiska kriser, lansering av viktiga politiska och sociala reformer, förändringar i den ekonomiska politiken m m. Utrikespolitiska institutet bevakar världen varje vardag och noteringar om vad som händer förs löpande in i Kalendariet och de övriga texterna. För mer information besök www.landguiden.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Denna databas är endast tillgänglig på plats i biblioteket.


Mediearkivet Retriever


En nyhetsdatabas där du kan söka efter artiklar och annat tidningsmaterial från alla stora dagstidningar, landsortstidningar och hundratals tidskrifter och magasin. Du kan även söka i webbtidningar, etermedia och bloggar. Här finner du mer än 270 miljoner tidningsartiklar från världens alla hörn. För mer information besök www.retriever-info.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Denna databas är endast tillgänglig på plats i biblioteket.


PressReader

PressReader ger dig tillgång till över 3000 elektroniska dagstidningar och tidskrifter. Tidningarna kommer från mer än 100 länder och är i nuläget på ett 60-tal olika språk.

Du kan nå dessa tidskrifter antingen via bibliotekets datorer, din egen dator på biblioteket, eller via appen PressReader på plats i biblioteket. Du kan också läsa hemifrån om du loggar in på ditt lånekonto.


På biblioteket: På bibliotekets datorer besöker du www.pressreader.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och loggas in automatiskt.

Har du med din egen dator besöker du samma adress och loggas automatiskt in så fort du anslutit till bibliotekets trådlösa nätverk.

Via app: Appen PressReader är gratis och kan laddas ner hos App Store Länk till annan webbplats. eller Google Play. Länk till annan webbplats. Om du har appen och besöker biblioteket loggas du automatiskt in så fort du ansluter till vårt trådlösa nätverk. När du är ansluten har du möjlighet att ladda ner tidningar på plats för att senare kunna läsa dem var du vill, utan att vara uppkopplad på vårt trådlösa nätverk.

Hemma: Logga in på Mina lån Länk till annan webbplats.. Längst ner i vänstermenyn hittar du en Pressreader-logga. Den tar dig till Pressreaders hemsida, och eftersom du loggat in på ditt lånekonto ska du kunna läsa tidningar hemifrån eller var du vill. Observera att det inte fungerar i mobilversionen, bara i full version!


Minimera
Kontakta oss
Minimera
Mina favoriter

Inga favoriter

Vårgårda kommun

Telefonnummer
Växel: 0322 - 60 06 00

Stängd lunch 12.00-13.00

Öppettider
Måndag: 08.00-18.00
Tisdag-torsdag: 08:00-16:30
Fredag: 08:00–15:00
Dag före helgdag: 08:00–15:00

Organisationsnummer
212000-1454

Fakturaadress

Fakturaväxel InExchange

E-fakturaadress 2120001454

GLN 7362120001453

PEPPOL 0007:2120001454

Om e-faktura

Besök oss

Besöksadress
Kungsgatan 45

Postadress 
44780 Vårgårda

E-post
kommunen@vargarda.se

Licensierad under creative commons

Licensierad under Creative Commons