Gå till innehåll

Internationell kompetensutveckling på Sundlergymnasiet

Personal från Sundlergymnasiet och Handelslehreranstalt Hameln

Internationellt utbyte på mellan lärare på Sundlergymnasiet och skolor i Tyskland och Spanien inom Erasmus+

En intensiv och utvecklande resa

Under en snöig vinterklädd vecka 48 jobbskuggade tre lärare från Spanien och Tyskland Sundlergymnasiet. De deltog i engelskundervisning och idrott samt studerade det svenska skolsystemet och digitalisering. De gjorde även lektionsbesök på Gullhögskolan och Fridhemskolan.

Under vecka 50 begav sig två glada Sundlergymnasielärare till Handelslehreranstalt i Hameln för att skugga lärare i handelsämnen, samhällskunskap engelska och engelskspråkig undervisning i olika ämnen samt skoladministration och digitalisering.

Elever och lärare i Hameln.

Sundlergymnasiet har sedan tidigare arbetat med utbytesresor till olika länder tillsammans med elever men nu provar vi något nytt. Tanken är att vi ska utbyta erfarenheter som utgår från undervisning och skolfrågor för att sedan kunna utveckla och förbättra vår egen undervisning och skola.

Det här är en fantastisk möjlighet som finns inom Erasmus+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om ni bli intresserade av att göra egna jobbskuggningar kan ni hitta mer information på Universitets- och högskolerådet Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Publicerad: 2023-12-15
Senast uppdaterad: 2023-12-15
Sidansvarig: Jennie Hilmersson