Gå till innehåll

Årets vinnare av kulturpris och föreningsledarpris

Vinnarna kulturpris och föreningsledarepris

© Fr.v. Magdalena Jacobsson, Madelene Sernestrand

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 13 december var det dags för ceremonin där framstående bidrag till kulturen och enastående föreningsledarskap belönas.

Årets kulturpris 2023 tilldelades Madelene Sernestrand.

2023 års Kulturpristagare har med stort engagemang och genom att tänka nytt bidragit till att tillgängliggöra kultur för kommunens invånare i alla åldrar. Allt från babyrytmik till kulturaktiviteter riktade mot äldreomsorgen. Pristagaren har även arrangerat kulturaktiviteter som stimulerar barns språkutveckling. Årets pristagare har en unik förmåga att blanda olika kulturuttryck med glädje, entusiasm och en gnutta tok.

Till årets föreningsledare erkändes Magdalena Jacobsson.

Genom sitt stora engagemang i Vårgårda IK samt Vårgårda innebandyklubb har årets pristagare arbetat aktivt för att stärka unga tjejer i deras idrottande. Med ett ledarskap som präglas av rättvisa och inkludering bidrar pristagaren till en meningsfull fritid för många unga tjejer i kommunen.

Vinnarna fick ta emot blommor och diplom och hyllades för sina betydelsefulla insatser. Vi gratulerar dem båda och ser fram emot en fortsatt blomstrande kulturgärning och engagerat ledarskap.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-12-18
Senast uppdaterad: 2023-12-18
Sidansvarig: Pontus Lilja