Gå till innehåll

Stort intresse för skolhunden Bilbo

Kvinna står med sin hund på en scen

© Ann Eriksdotter med hunden Bilbo

Under den senaste upplagan av Nordens största hundmässa, MyDog, som ägde rum andra helgen i januari i Göteborg, stod Vårgårdas stjärna, skolhunden Bilbo, i rampljuset och imponerade publiken. Publiken fick ta del av en hjärtevärmande presentation från skolhundspedagogen Ann Eriksdotter, som delade med sig av Bilbos imponerande arbete inom Gullhögskolans SU-klass.

Bilbo, som aktivt deltar i skolans verksamhet fyra dagar i veckan, har skapat enastående framgångar i sitt samarbete med en elev från SU-klassen. Ann Eriksdotter lyfte fram de många positiva effekterna av att integrera hundar i skolmiljön och betonade hur Bilbo har blivit en viktig resurs för eleverna.

Det stora intresset för vad hundar kan bidra med inom skola, vård och omsorg blev tydligt under mässan. Besökarna kunde inte bara beundra Bilbos imponerande färdigheter på scenen, utan även ta del av insiktsfulla diskussioner och presentationer om hur hundar kan spela en avgörande roll inom olika samhällssektorer.

Skolhundar har visat sig vara effektiva på många sätt, inklusive att skapa en positiv och stödjande atmosfär för elever med olika behov. Bilbos närvaro i Gullhögskolans SU-klass är ett tydligt exempel på hur hundar kan skapa en meningsfull anknytning och erbjuda stöd på ett sätt som går långt utöver det traditionella undervisningssättet.

Den ökande populariteten för skolhundar och deras mångsidiga fördelar understryker vikten av att fortsätta utforska och integrera djurassisterade aktiviteter i olika sammanhang. Med Bilbo som en inspirerande förebild är det tydligt att detta initiativ inte bara är berikande för eleverna utan också för samhället i stort. Vi ser fram emot att fortsätta utforska och främja dessa positiva insatser för att skapa en ännu mer inkluderande och stödjande lärmiljö.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-01-29
Senast uppdaterad: 2024-01-29
Sidansvarig: Pontus Lilja