Gå till innehåll

Ungdomsfullmäktige i Vårgårda: Engagemang för en hållbar framtid!

Bild på person som tår och pratar i en mikrofon inför en folksamling

Kommundirektör Ann-Charlotte välkomnar eleverna till kommunhuset

Den 10 april hade Vårgårda kommun äran att arrangera ungdomsfullmäktige, där elever från Sundlergymnasiet samlades för att ge sina perspektiv och idéer om bland annat utvecklande skola och hållbarhet. Det var en inspirerande dag fylld med innovativa förslag och livliga diskussioner! Detta var en övning för eleverna för respektive kurs i gymnasiet.

Eleverna presenterade en rad imponerande förslag som sträckte sig från att förbättra skolmiljön till att främja hållbarhet i samhället. Genom gruppdiskussioner och presentationer, visade de upp en djup förståelse för de utmaningar vi står inför och kom med kreativa lösningar för att adressera dem.

Det var även ett sätt att visa hur demokratiska principer används i kommunen. Arbetet följdes av votering och beslut utifrån olika motioner och förslag från eleverna.

Genom att inkludera unga människor i politiska processer på lokal nivå, bygger vi en mer inkluderande och representativ demokrati för framtiden.

Tack till alla elever från Sundler och politiker som deltog idag för ert engagemang och era inspirerande idéer! Låt oss fortsätta arbeta tillsammans mot en mer hållbar och inkluderande framtid.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2024-04-11
Senast uppdaterad: 2024-04-11
Sidansvarig: Pontus Lilja