Gå till innehåll

SchoolSoft - verksamhetssystem för skola

Med hjälp av SchoolSoft vill skolan förenkla informationsbytet för dig som vårdnadshavare och elev. SchoolSoft är möjligt både i webbläsare och via app.

Som vårdnadshavare innebär det att du kontinuerligt kan följa ditt barns utveckling och få tillgång till information om ditt barn.

Ni kan med hjälp av SchoolSoft bland annat:

  • se ditt barns schema
  • anmäla tillfällig frånvaro för ditt barn, till exempel vid sjukdom
  • ansöka om ledighet
  • se ditt barns frånvaro
  • få tillgång till information från skolan (nyheter).

Logga in

Inloggning sker för vårdnadshavare med koppling mot BankID. För dig som inte har tillgång till BankID kommer det att finnas annat alternativ. Kontakta skolans administratör för mer information. Elever och personal loggar in med sitt kommunkonto.

Ansökan om kontaktperson som familjehemsförälder/bonusförälder till SchoolSoft

Om behov finns att en icke vårdnadshavare önskar information i SchoolSoft skall samtycke lämnas från vårdnadshavaren och/eller myndig eleven innan uppgifter kan lämnas till den efterfrågande ”föräldern”. I varje situation där det är frågan om att lämna ut uppgifter om personliga förhållanden görs en bedömning av om det skulle innebära men för den enskilde om uppgifterna lämnas ut. Uppgifter om en elevs sociala förmåga t.ex. relationer till kamrater och vårdnadshavare bedöms vara av sådan karaktär att vårdnadshavare och/eller elevens samtycke behövs innan dessa röjs. Blankett: Ansökan om kontaktperson som familjehemsförälder_bonusförälder till SchoolSoft Pdf, 146.3 kB.

Kontakt

Vårgårda kommun

Kungsgatan 45, 447 80 Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-12-03
Senast uppdaterad: 2023-12-03
Sidansvarig: Sara Röjd