Gå till innehåll

Kommunalt aktivitetsansvar - för dig som är 16-20 år

Är du 16-20 år och har slutat eller inte gått i gymnasiet? Kontakta oss! Vi kan erbjuda dig stöd och hjälpa dig att hitta vägen till studier eller arbete.

Vad vi kan hjälpa dig med

Det kan såklart finnas orsaker bakom ett studieavbrott och därför erbjuder vi flera olika stödinsatser och aktiviteter, bland annat:

  • Studie- och yrkesvägledning
  • Coachande samtal
  • Olika former av aktiviteter
  • Praktik
  • Kompetenshöjande insatser

Hos oss kan du få prata med en studie- och yrkesvägledare eller en arbetsmarknadssamordnare. Vi går igenom vilka möjligheter du har och tillsammans med dig lägger vi upp en plan för att hitta aktivitet som passar just dig.

Berätta för oss vad du gör idag

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt vill vi veta vad du gör idag. Fyll i dina uppgifter i vårt formulär. Du kan välja om du vill att vi ska kontakta dig eller inte.

Vårt aktivitetsansvar

Vårgårda kommun har ett så kallat aktivitetsansvar för dig som är 16-20 år och inte studerar eller jobbar. Det innebär att kommunen enligt skollagen (29 kap. 9 §) ska ta reda på vad du gör om du är 16-20 år, är folkbokförd i Vårgårda kommun, inte går i en grundskola eller gymnasieskola och saknar en gymnasieexamen. Syftet är att hjälpa dig att hitta vägen till studier eller arbete.

Kontakt

Kommunalt aktivtetsansvar

Hobergsvägen 11, 447 37, Vårgårda

Öppettider

Måndag-torsdag: 8.00-16.30

Fredag: 8.00-15.00

Dag före helgdag stänger växel 12.00

Sidinformation

Publicerad: 2023-09-29
Senast uppdaterad: 2023-09-29
Sidansvarig: Pontus Lilja